Att bo här

På gatorna runt omkring finns boendeparkering med avgift måndag till fredag, 07-19 och lördag, 11-17. Det råder parkeringsförbud på Allhelgonagatan torsdagar 09-14. Parkeringsautomaterna tar kort och man kan även betala med app i telefonen, se Stockholms stads hemsida.

Det finns dessutom parkering vid Internationella engelska gymnasiet Södermalm tvärs över gatan.

Föreningen har upphandlat bredband och digital-TV från Telia för hela huset. En obligatorisk avgift på 219 kronor/månad läggs på månadsavgiften. Internethastigheten är 250 Mbit/s ner och 100 Mbit/s upp och inkluderar en trådlös router. I TV-tjänsten ingår en TV-box och möjlighet att titta i dator/telefon/surfplatta (Telia Play) med ett basutbud av kanaler (Paket Lagom). Man kan sedan köpa till egna paket och kanaler, info om detta finns på Telias hemsida.


Telia

 

Allhelgonagatan ligger som en liten oas ovanför bruset kring Skanstull. Det är nära till alla bekvämligheter men väldigt lugnt och fridfullt i bostadsområdet eftersom genomfartstrafiken av såväl bilar som människor är obefintlig. Tvärs över gatan ligger Internationella engelska gymnasiet Södermalm, IEGS och aldeles runt hörnet vid Helgalunden hittar man Allhelgonakyrkan, en träkyrka från 1917.

Allhelgonagatan

Föreningen har en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Tidsbokning sker på nyckeltavla i anslutning till tvättstugan. Tvättiden är 2-4 timmar lång. Tvättstugan kan användas 07 till 22.

Tvättstuga

Sopor slängs i traditionella sopnedkast i trappuppgången. Allt återvinningsbart material (papper, glas, metall, plast, etc) sorteras ut och tas av respektive bostadsrättsinnehavare till återvinningstationen som ligger 50 meter bort på Älvsborgsgatan. Det finns f.n. inget utrymme för grovsopor i huset.

 Återvinning

Tunnelbana: Gröna linjen (alla förgreningar) går från Skanstull. Den norra tunnelbaneuppgången heter Allhelgonagatan och ligger nedanför trappan vid vändplanen i slutet av Allhelgonagatan.

Pendeltåg: Södra station ligger ca: 10 minuters promenad bort. Därifrån går pendeltåg mellan Märsta-Södertälje samt Bålsta-Nynäshamn.

Bussar finns det gott om i området. Buss: 3:an (Karolinska - Södersjukhuset) och 4:an (Radiohuset - Gullmarsplan) m.fl. går  från Ringvägen.